BEHANG IN EEN INTERIEUR MAAKT HET VERSCHIL

Behang Serre

Behang: transformeer een ruimte met stijl

NOUK & STONE is een groot fan van behang! Het heeft de mogelijkheid om een ruimte te transformeren op een manier die verder gaat dan wat verf alleen kan bereiken. In deze blog duiken we in de wereld van behang en verkennen we de voordelen ervan, evenals het onderscheidende verschil dat het kan maken in een interieurontwerp voor een residentiële woning of een horeca design project.

Statement:

In vergelijking met verf voegt behang diepte en dimensie toe aan een ruimte. Behang kan worden gebruikt om opvallende accentmuren te creëren. Het maakt een ruimte visueel interessant en straalt een bepaalde luxe uit in het interieur. Het is vaak zo ontzettend mooi, dat het niet alleen als accentmuur dient, maar tegelijkertijd een waar kunstwerk is. Denk ook eens aan het behangen van een met lijstwerk vervaardigd kader of het behangen van een plafond.

Akoestische verbeteringen:

Specifieke soorten behang kunnen de akoestiek van een kamer verbeteren. Dit is vooral waardevol in grote open ruimtes waar geluidsecho een uitdaging kan zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fraai textielbehang. Van stof wordt er een behang gemaakt, zo heb je een hedendaagse versie van een wandkleed.

Eindeloze ontwerp mogelijkheden:

Of je nu kiest voor vintage bloemmotieven, moderne geometrische vormen of een klassiek effen ontwerp, behang biedt eindeloze mogelijkheden. Het stelt je in staat om de sfeer van een kamer te bepalen en daarmee dus een uniek verhaal te vertellen. Daarnaast vormt het ook een mooi contrast met de verschillende materialen en texturen, hierdoor wordt de ruimte visueel interessanter.

In onze ogen is behang een onmisbaar element voor iedereen die op zoek is naar een stijlvolle en unieke woonomgeving. Durf jij het aan?