VERLICHTINGSPLAN

Verlichting residentieel project

Verlichting maakt het interieur

Verlichting ís design, het kan een interieur maken of breken! Het is van groot belang voor de algehele sfeer in de ruimte. Het plannen ervan vereist vaak overwegingen in een vroeg stadium van het ontwerpproces.

Juist de combinatie van verschillende lichtvlekken en schaduwvlekken in een interieur, maakt het samen met de toepassing van verschillende soorten lichttypes (indirect licht, direct licht en diffuus licht) en verschillende armaturen een spannend geheel.

Ervaring en kennis van verlichting en de beschikbare lichtoplossingen die op de markt beschikbaar zijn, zijn onmisbare troeven. Zo kunnen wij een perfect lichtplan ontwerpen voor zowel residentiële- als zakelijke projecten. Met of zonder design verlichting. 

Hoe ziet een verlichtingsplan eruit?

Vragen die door het maken van een lichtplan onder andere beantwoordt zullen worden zijn:

  • Hoe en op welke manier er gedimd gaat worden
  • Het aantal lumen wat toegepast moet worden
  • De kleurtemperatuur (Kelvin)
  • De IP-waardes die toegepast moeten worden
  • Op welke posities en hoogtes lampen moet komen te hangen
  • Een lampenvoorstel welke past bij het ontwerp

Wij als lichtspecialist kunnen een lichtplan maken voor complete woningen, hotels of restaurants, evenals voor een enkele leefruimte. Door rekening te houden met de unieke mogelijkheden van elke ruimte, kunnen we plannen ontwikkelen die zowel de bestaande situatie verbeteren als naadloos integreren in grotere renovatieprojecten. Het uiteindelijke doel is hetzelfde: verlichting in het interieur toevoegen en door dat op de goede manier toe te passen, wordt er een juiste sfeer en ambiance gecreëerd, voor een ultieme beleving.

Neem gerust contact op, wij informeren graag over de mogelijkheden.