HET BELANG VAN VERLICHTING IN EEN INTERIEURONTWERP

Deze uitgesproken hanglampen met verschillende bollen is zeer flexibel op te hangen
Twee mooie zeer verfijnde design tafellampen met een messing afwerking. Het ontwerp doet vintage aan

Verlichting máákt een ruimte

Het belang van verlichting in een interieurontwerp is groot! In onze interieurontwerpen is verlichting veel meer dan alleen een praktische noodzaak; het is een krachtig instrument dat de sfeer, functionaliteit en esthetiek van een ruimte kan transformeren. Verlichting kan een ruimte maken en – bij het verkeerd toepassen daarvan –  juist breken. Bij NOUK & STONE zijn we ons heel bewust van de kracht van (design)verlichting en weten we goed wat het belang ervan is in elke ruimte, of het nu gaat om een woning, restaurant, café, lobby of hotelkamer.

De essentie van goede verlichting

Goede verlichting is essentieel voor het creëren van een uitnodigende en functionele ruimte. Het beïnvloedt niet alleen hoe we een ruimte ervaren, maar ook hoe we ons erin voelen. Bij het ontwerpen van een interieur is het daarom van belang om de specifieke verlichtingsbehoeften van elke ruimte te begrijpen en hierop in te spelen. Verschillende functies in een ruimte, vragen om verschillende toepassingen van licht, in aantallen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de lichttemperatuur.

Designverlichting

Designverlichting gaat verder dan alleen het vervullen van een functionele behoefte; het is een statement, een kunstwerk op zichzelf dat de stijl en persoonlijkheid van een ruimte kan versterken. Door te kiezen voor hoogwaardige armaturen en unieke ontwerpen, kunnen we een ruimte transformeren en een gevoel van luxe en verfijning toevoegen.

Verlichtingsplan is cruciaal

Bij NOUK & STONE geloven we dat een verlichtingsplan een cruciaal onderdeel is van het interieurontwerpproces. Na de schetsfase starten we met het verlichtingsplan. Door te spelen met verschillende lagen van verlichting – zoals algemene verlichting, accentverlichting en sfeerverlichting – kunnen we de ruimte dynamiek en diepte geven. We houden rekening met aspecten zoals kleurtemperatuur, lichtsterkte en de positionering van armaturen – hoog en laag in de ruimte – om de gewenste sfeer, functionaliteit en verwondering te creëren.

Meer lezen?

Over de verschillende lichttoepassingen in verschillende ruimten hebben wij een afzonderlijke blog geschreven.